Het trotse vogeltje

Het verhaal

In een huis midden in Delft woont een vogeltje. Het schilderij dat Carel Fabritius in de 17e eeuw van dat vogeltje maakt, wordt wereldberoemd. Carel en het vogeltje zijn dikke vrienden. Ze kletsen en lachten heel wat af in dit boekje. En er gebeurt nog meer. Zo ontdekt het vogeltje het geheim van Carels schilderkunst en leert het wat echt belangrijk is in het leven. Vooral dat je trots mag zijn op wie je bent.

Het trotse vogeltje is een boekje over kunst, plezier en zelfvertrouwen.

Impressie van Het trotse vogeltje

Hoe kwam Het trotse vogeltje tot stand?

Toen het verhaal van Het trotse vogeltje eenmaal op papier stond, moest het nog in beeld worden gebracht op een manier die kinderen aanspreekt. Heleen maakt in haar vrije tijd poppenhuizen en illustrator Bert van der Meij vraagt haar een 17e eeuws schildersatelier te bouwen in miniatuurformaat. De hoofdfiguren maakt Bert van karton. Tijdens een heuse fotoshoot spelen zij samen het verhaal na in het atelier. De foto’s die Bert maakt, vormen de unieke illustraties bij de avonturen van Carel Fabritius en het vogeltje.

Lezers vertellen

“Heel origineel”

Wat is Het trotse vogeltje toch een enig boekje. Het is heel origineel en ik heb het met plezier gelezen. Ik ga het ook nog aan mijn kleinkinderen voorlezen.

Evelyn - Remedial Teacher
“Een prachtige boodschap”

Wat een ontzettend leuk boek met een mooi verhaal. De boodschap is prachtig en door de manier waarop het geschreven is, kon ik mij het verhaal helemaal inbeelden.

Tammy – Leerkracht Nederlands (NT2) Amerikaanse school
“Kennismaking met kunst”

Het trotse vogeltje is een leuk boek. Het biedt een laagdrempelige manier om kinderen in aanraking te laten komen met kunst.

Juf Ursula - leerkracht groep 3
“Fijn voor de taalles”

Ik ben echt onder de indruk van Het trotse vogeltje. Het is zo leuk, ik heb hem ingezet in mijn taalles aan een jongetje met een handicap en een anderstalige achtergrond.

Rinske – Remedial Teacher Mythylschool

Bezoekerstip: Mauritshuis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.