Het trotse vogeltje

Het verhaal

In een huis midden in Delft woont een vogeltje. Het schilderij dat Carel Fabritius in de 17e eeuw van dat vogeltje maakt, wordt wereldberoemd. Carel en het vogeltje zijn dikke vrienden. Ze kletsen en lachten heel wat af in dit boekje. En er gebeurt nog meer. Zo ontdekt het vogeltje het geheim van Carels schilderkunst en leert het wat echt belangrijk is in het leven. Vooral dat je trots mag zijn op wie je bent.

Het trotse vogeltje is een boekje over kunst, plezier en zelfvertrouwen.

Impressie van Het trotse vogeltje

Hoe kwam Het trotse vogeltje tot stand?

Toen het verhaal van Het trotse vogeltje eenmaal op papier stond, moest het nog in beeld worden gebracht op een manier die kinderen aanspreekt. Heleen maakt in haar vrije tijd poppenhuizen en illustrator Bert van der Meij vraagt haar een 17e eeuws schildersatelier te bouwen in miniatuurformaat. De hoofdfiguren maakt Bert van karton. Tijdens een heuse fotoshoot spelen zij samen het verhaal na in het atelier. De foto’s die Bert maakt, vormen de unieke illustraties bij de avonturen van Carel Fabritius en het vogeltje.

Lezers vertellen

“Iedereen is ergens goed in”

Ik vond het boek erg leuk. Het vogeltje dacht dat hij niets kon, maar Carel liet zien dat hij in heel veel dingen goed is. Hopelijk gaan we binnenkort het schilderij in het echt zien.

Norah - 7 jaar
“Superleuk”

Ik vind Het trotse vogeltje zo leuk dat ik hem cadeau ga doen aan een bevriende kinderboekenschrijfster. Ook hier op het eiland kunnen we zo’n superleuk boekje waarderen!

Persia - Bonaire
“Origineel geïllustreerd”

Het trotse vogeltje is een boekje met een mooie doelstelling en origineel van illustratie.

Jos
“Geweldig”

Ik heb het boekje cadeau gedaan aan een collega. Hij heeft het voorgelezen aan zijn zoontje van 5 en die vond het echt geweldig!

Astrid

Bezoekerstip: Mauritshuis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.